In cautarea Florilor de munte

TabereCuSuflet063La inceput de iunie am urcat la Rezervatia de Narcise din Muntii Baiului! Chiar daca anul acesta a fost mai cald si narcisele salbatice se ofilisera deja, am avut ocazia sa ne bucuram si sa admiram Papucul Doamnei, Garofite de munte, Crini de padure, Caldaruse, Bulbuci, Albastrele de munte si alte flori minunate:)

De dimineata ne-am intalnit in gara din Sinaia, apoi am pornit voiniceste la drum, nu inainte de a afla povestea Narcisei si a Rezervatiei pe care urma sa o vedem:) Dupa ce am traversat raul Prahova, am inceput sa urcam pe drumul forestier de pe Valea Rea. Pe drum am spus povesti si am cules fragute, asa ca timpul a trecut usor:) Dupa aproape 2 ore am ajuns la capatul drumului, iar de aici am continuat pe o poteca, printre bolovani mai mari sau mai mici. Urcarea era din ce in ce mai dificila datorita pietrelor instabile, asa ca am inteles cu aceasta ocazie de ce se cheama Valea Rea!

Dupa ce am ajuns la golul alpin si am lasat in spate padurea, a aparut in fata noastra o poiana imensa, plina de flori inmiresmate. Am vazut si am admirat, fara sa rupem insa, Garofite de munte (Dianthus tenuifolius), Crini de padure (Lilium martagon), Albastrele de munte (Cyanus montanus), Caldaruse de munte (Aquilegia alpina), Bulbuci de munte (Trollius europaeus) si alte flori minunate!

Multi dintre copiii participanti urmeaza sa vina in Taberele de Vara, asa ca iesirea a facut parte din programul WeCare Puntea Increderii, fiind o buna ocazie sa ne cunoastem mai bine!

 

Foto: Tabere cu Suflet

 

 

4 thoughts on “In cautarea Florilor de munte

Leave a comment