Tabara de Rusalii – Biciclete si balaceala!

TabereCuSuflet054Mini Vacanta de Rusalii a debutat cum nu se poate mai placut! Caci dupa ce am ajuns in Tara Secaselor, am profitat de vremea perfecta si am inaugurat sezonul la strandul balnear de la Drasov:) Dupa ce s-a mai racorit putin, ne-am suit in sa si am pedalat pana la Boz unde am aflat istoria sasilor si am vizitat Biserica lor fortificata, apoi ne-am intors, nu inainte de a vedea cei 12 Vulcani noroiosi!

Dis de dimineata ne-am intalnit si ne-am suit cu tot cu biciclete in microbuzul Tabere cu Suflet! Prima oprire am facut-o pe malul Oltului la Manastirea Cornetu, despre care se spune ca este singura manastire din lume pe sub care trece trenul!

Dupa ce am ajuns la Drasov, am mancat, apoi am decis ca e prea cald si apa din strandul balnear este prea imbietoare ca sa plecam in tura de biciclete:) Asa ca am avut parte de o super balaceala in bazineke cu apa sarata! Astazi a fost s=deschiderea oficiala a sezonului iar noi am fost primii – si singurii – clienti, asa ca am fost cat se poate de rasfatati:)

La ora 17:00, dupa ce s-a mai racorit, ne-am urcat pe biciclete si am pornit sa exploram imorejurimile! Am mers pe langa un lac foarte frumos pana in Boz, un sat sasesc, din care au plecat toti sasii insa:(
In urma lor au ramas doar legendele si o impresionanta biserca fortificata. Timp de 500 de ani, comunitatea locala a avut grija de ea, acum nu a mai ramas nimeni. Cheile se gasesc la nr.168, la tanti Marioara, care ne-a deschis si ne-a povestit cu tristete toate acestea.
Biserica nu este mare insa impresioneaza prin forma sa unica. Este construita ca un bastion, cu gauri de pentru arcasi si pentru smoala si se termina brusc, parca un urias i-ar fi smuls clopotnita si ar fi mutat-o langa zidul de aparare, acolo unde acum se afla scoala veche si un fost turn de aparare.

Ultimul popas l-am facut la Vulcanii noroiosi de la Boz. Aici am avut norocul sa il avem ca ghid pe Niculita, vacarul satului, care merge cu vitele la pascut pe islazul unde se afla vulcanii de cand se stie si cunoaste fiecare vulcan in parte, asa ca ne-a spus istoria fiecaruia cu multa pasiune! Ne-a explicat ca, de cand s-a forat izvorul, vulcanii s-au cam “stins” si ne-a aratat cum salta pamantul “ca o papara” acolo unde era gura vulcanilor, apoi ne-a chemat sa vedem gaurile fara fund in care “se pierde orice bat, oricat de lung”!

Maine urmeaza un drum mai lung, peste dealurile din Tara Secasului, pana la biserica din Vingard, apoi vom cobora in Valea Muresului, la Seusa!

Foto: Tabere cu Suflet

One thought on “Tabara de Rusalii – Biciclete si balaceala!

Leave a comment