Cu bicicletele in Bulgaria – Canioane, Pesteri si Cetati

TabereCuSuflet289Mini Vacantei de 1 Mai a debutat in forta! Intr-o companie foarte simpatica, am descoperit Cetatea Nicopolis ad Istrum, apoi am strabatut Canionul Hotnitsa si minunatele sale Cascade, am coborat in Avenul Ponorite si am explorat Pestera Musina cu galeriile sale pline de apa! “A fost o zi incantatoare” spunea cineva la final:)

De dimineata nu toate masinile au venit la punctul de intalnire, asa ca ne-am regrupat dupa granita. La punctul de trecere al frontierei erau atat de multe masini incat nici nu se mai facea vreu control al pasapoartelor!

Dupa ce ne-a strans, am facut cunostinta apoi ne-am urcat pe bicicleta si am pornit catre cetatea Nicopolis ad Istrum. Cetatea este bine pastrata si are cateva vestigii intersante. Pentru noi este importanta pentru ca a fost construita de imparatul Traian in urma victoriei sale impotriva lui Decebal, numele ei in traducere fiind chiar “Orasul Victoriei de la Dunare”.
Dupa ce am aflat povestea ei, am primit permisiunea sa intram cu bicicletele, asa ca am vizitat-o intr-un mod cu totul inedit!

A urmat un drum frumos si usor, pe bicicleta, pana la urmatorul obiectiv: Cascada Kaya Bunar din Canionul Hotnitsa. Aici am mancat, apoi am lasat bicicletele si am pormit sa exploram Canionul pe jos, pe poteca eco – Ekopateca in lb. bulgara. Am urcat pana deasupra cascadelor, am traversat raul pe poduri de lemn si am admirat peisajul mirific, apoi ne-am intors peste munte, unii pe o varianta mai scurta, altii pe una mai lunga:)

Ultimul obiectiva a fost Geocomplexul Ponorite, cu Avenul cu acelasi nume si Pestera Musina, aflata la 1 km in aval. Intre ele apa a sapat o galerie inaccesibila omului, dar prin care apa comunica. In urma cu 2 milenii, romanii au construit un apeduct lung de 17 km, prin care transportau apa din pestrea pana la cetatea Nicopolis ad Istrum.

La finalul acestei zile minunate am avut parte de o surpiza foarte placuta cand am ajuns la Krushuna si am vazut vila superba in care stam, care imbina in mod fericit stilul modern cu cel traditional! Copiii s-au bucurat si ei de spatiul imens si de curtea plina de jocuri:)

Iata cateva poze din aceasta prina zi:



Foto: Tabere cu Suflet

Leave a comment