Cu bicicletele in Bulgaria

taberecusuflet-2102Incepand de maine, timp de 4 zile,  24 de prieteni din Tabere cu Suflet de toate varstele vor pedala in zona Krushunei, langa Lovech  si vor descoperi  o multime de locuri minunate! Vom explora Pesteri unice, ne vom racori in Canioane cu apa cristalina si Cascade pline de farmec, vom intra in Parcuri Naturale si vom descoperi Cetati din vremea romanilor inscrise pe listele UNESCO!

Datorita istoriei si a geografiei sale, zona dintre Dunare si M-tii Balcanicieste foarte bogata in monumente si vestigii. Aici se inalta un podiş calcaros, brăzdat pe alocuri de canioane ce ascund adevarate giuvaiere plamadite de natura: canarale cu meandre spectaculoase, avene cu deschideri uriase sau pesteri cu formatiuni delicate. Atrasi din cele mai vechi timpuri de aceste adevarate fortarete naturale, oameni au ales sa locuiasca aici, infrumusetand locurile si lasand in urma, peste veacuri, o multime de urme si de vestigii care mai de care mai interesante: cetati pe varfuri de stanca precum cuibul de vulturi, biserici si manstiri rupestre.

In cele 4 zile ale mini Vacantei de 1 Mai, vom incerca sa descoperim cat mai multe dintre aceste monumente ale naturii si ale omului.
Vom vizita 5 cetati – Nicopolis ad Istrum care este si monument UNESCO, Cetatea Gradet, Cetatile Kaleto si Daran Baran si Fortareata din orasul Lovech, 4 pesteri: Musina, Goliama Garvanitsa, Avenul Stalbitsa si Pestera Devetashka – unica prin dimensiunile sale, precum si Parcul Natural Krushuna cu cascadele sale, Canionul Hotnitsa si Cascada Kaya Bunar si Lacul Stamboliyski.

Ramaneti aproape caci, ca de obicei, vom incerca sa urcam poze seara de seara pe blogul Tabere cu Suflet🙂

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s