Transilvania pe 2 Roti – Printre Biserici fortificate si Castele secuiesti

TabereCuSuflet0076Astazi am pedalat printr-o zona plina de Biserici fortificate si Castele! Am vizitat Biserica – Cetate din Aita Mare, am vazut din mers Castelul din Miclosoara, iar seara am vizitat Castelul Daniel din Talisoara!

Primul obiectiv a fost Biserica fortificata din satul Aita Mare. Am avut norocul sa il avem ca ghid chiar pe parintele Levente, parohul bisericii, care, cu mult suflet, timp de mai bine de o ora ne-a spus o multime de povesti, reusind sa dea viata zidurilor reci! Am aflat astfel ca biserica are 800 de ani vechime, fiind una dintre cele mai vechi din Transilvania, si ca are un tunel sapat sub altar, lung de 1 km, prin care satenii fugeau de tatarii invadatori. Am aflat si despre despre cripta de sub biserica, pe care nimeni nu a mai deschis-o de secol, precum si despre turnuri ascutite, in forma de romb, in care se gasesc sapate rune magice.

Am trecut apoi pe langa Castelul contelui Kalnoky din Miclosoara. Din pacate, cum am intrat in Miclosoara tocmai a inceput ploaia, asa ca ne-am grabit spre destinatia noastra – Talisoara. In drum am vazut Ulmul din Capeni, vechi de 300 de ani, precum si monumentul de la Barolt inchinat celor cazuti in Revolutia de la 1848.

Ajunsi la Talisoara ne-am cazat, apoi am mancat iar dupa-amiaza am vizitat Castelul Daniel aflat la doua case distanta!

Seara am jucat Dixit si Mafia.

Iata un film de la Aita Mare, precum si pozele de astazi:

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s