Transilvania pe 2 Roti – Pasul Vadas

TabereCuSuflet0054

Astazi am continuat sa exploram tinutul secuiesc. Am urcat Pasul Vadas – un loc cu rezonanta in istoria secuilor, apoi am avut parte de o coborare minunata spre Aita Medie!

Ziua a inceput cum nu se poate mai bine:) De dimineata ne-au trezit razele soarelui si cantecul dulce al pasarelelor, apoi a urmat inviorarea, dupa care am mancat si, cu multa nerabdare, ne-am suit in sa si am pornit la drum!
Urcati pe bicicleta am inceput cu o urcare sustinuta de 5 km pana in pasul Vadas, care inseamna salbaticie in lb. maghiara. Ajunsi aici, am explorat potecile de pe platou ce duc spre Valea Zalanului, apoi am inceput frumoasa coborare prin padure spre Aita Medie. Pe la jumatate, la iesirea din padure, am avut parte de o repriza de ploaie cu grindina! Noroc cu cabana gasita pe marginea drumului chiar cand a inceput ploaia:) Dupa ce s-a oprit, am incalecat din nou saua si am continuat sa pedalam catre locul de cazare. Aici am avut placuta surpriza sa descoperim un loc mirific, cu cabane dragute, piscine si o gradina cu flori pe malul unui lac!
Dupa ce ne-am cazat, am mancat, apoi Radu ne-a aratat cum sa reparam o pana precum si alte lucruri utile despre bicicleta. Seara ne-am balacit in apa calda din piscina, am jucat Mafia si am avut parte de multa distractie si voie buna:)

Traseul de astazi a avut 26 km, iar diferenta de nivel a fost de peste 500 m! “Tabara aceasta nu este una usoara, dar este foarte frumoasa” a spus Mina la finalul zilei.

Iata un film de la prezentarea lui Radu, precum si pozele de astazi:

Text: Radu Mihai
Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s