Tabara de Echitatie – Galopiada Secuiasca

TabereCuSuflet0037Astazi, la Arcus in jud. Covasna, a inceput a doua Tabara de Echitatie din aceasta vara. Si cum in acest weekend s-a nimerit sa aiba loc Galopiada Secuiasca – cel mai important eveniment hipic din zona, am profitat si am plecat sa vedem spectacolul si calutii:)

Tabara a inceput de dimineata, cand ne-am intalnit si ne-am urcat in microbuz. Pe drum ne-am cunoscut si, la pranz, am ajuns la Arcus, locul unde ne vom petrece urmatoarele 6 zile.

Am mancat, apoi am explorat putin zona si am jucat niste jocuri de cunoastere, dupa care am plecat spre Moacsa unde era programata finala Galopului Secuiesc. Pe drum ne-am intalnit si cu Maria, care locuieste intr-un sat din preajma si pe care am luat-o cu noi.

Galopiada Secuiasca este o intrecere hipica ce strange mii de spectatori. Are loc anual, pe pista de pe dealul “Pivnitele Uriasului”, in apropiere de localitatea Moacsa. Numele vine de la o legenda care spune ca aici se afla casa unui Urias, iar arheologii au gasit pe deal morminte ale unor persoane importante. Tot aici, in 2007 s-a construit un monument impresionant, dedicat maghiarilor de pretutindeni.

Iata pozele din prima zi a taberei:

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s