Micii Cercetasi – Canionul Horoabei

TabereCuSuflet317Dupa zile de pregatire, Micii Cercetasi au reusit sa parcurga o portiune din Canionul Horoabei – unul dintre cele mai atragatoare si mai aventuroase trasee din Muntii Bucegi! “A fost cea mai tare zi!” ne-au spus copiii la final:)

Valea Horoabei isi are obarsia sub Vf.Tapu din Muntii Bucegi. Aici se spune ca s-a nascut alpinismul in Romania, odata cu excursia lui Ieronim, Nicolae Bogdan şi Mihai Haret din 1903!

Apa a sapat in calcar un sistem carstic, cu un canion adanc – Canionul sau Gangul Horoabei, avand saritori si cascade cu inaltimi ce variaza intre 5 si 15 m, precum si cu un Izbuc puternic, numit Izbucul Horoabei sau Izvorul Burlacului.

Dupa ce am trecut de  impresionantul Turn al Vrajitoarei, desprins de perete de mii de ani si in jurul caruia s-au tesut povestile din aceasta tabara, am inceput sa urcam spre Cascada cea mare a Horoabei. Aici ne-am echipat cu hamurile si cele doua alonje cu carabiniere, si am intrat asigurati in traseu. Din pacate am fost nevoiti sa ne oprim dupa ce am parcurs portiunea cea mai tehnica, deoarece Izbucul Burlacului era foarte umflat de ploile din ultima saptamana.

Chiar si asa, copiii au fost incantati si au decretat aceasta zi ca cea mai aventuroasa si mai frumoasa in acelasi timp:)

Iata pozele din Canion:

 

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s