Micii Cercetasi – In Inima Muntelui

TabereCuSuflet101Astazi Micii Cercetasi au vizitat Pestera Ialomitei si au descoperit Comoara lui Zamolxis, apoi, cu frontalele pe cap, au explorat Pestera cu Bolul fermecat!

Ziua a inceput, ca de obicei, cu inviorarea, apoi planul era sa urcam cu cabina la Babele. Din pacate telecabina nu functiona caci este in revizie pana la jumatatea lunii, insa tot raul spre bine: am schimbat planul si ne-am echipat de pestera:)

Prima pe care am vizitat-o a fost Pestera Ialomitei. Mai incercasem sa o vizitam inca din prima zi,  insa nu am putut caci era inundata dupa ploile de saptamana trecuta. Acum am putut intra, insa inca se mai vedeau urmele inundatiei!
Dupa ce am vazut biserica din gura pesterii, am aflat legenda lui Zamolxis am purces sa vedem Altarul – locul unde se spune ca batranul zeu al dacilor ar fi stat timp de 3 ani! Am vazut galeria activa si pe cea fosila si pe drum a trebuit sa raspundem la mai multe intrebari legate de pestera.

Dupa ce am iesit din pestera, copiii si-au luat cateva suveniruri, apoi am plecat spre Pestera cu Bolul fermecat – o pestera neelectrificata, insa mult mai interesanta decat prima! Am urcat un mic perete, apoi am trecut pe langa o grota unde se spune ca a locuit un calugar impreuna cu un urs, fiind singura marturie de acest gen din ortodoxia romana. Deasupra grotei am gasit crucea ce marcheaza intrarea in Pestera cu Bolul fermecat. Dupa ce am vazut inscriptiile din sec XVIII scrijeite pe peretii pesterii, am intrat pe rand, impartiti in doua grupe, caci galeriile sunt prea inguste sa putem merge toti odata. Am vazut locul unde se odihneau calugarii isihasti, iar apoi am escaladat un horn si, la capatul pesterii, am vazut Bolul cu apa fermecata, din care oricat ai bea nivelul nu scade!

Dupa-amiaza am avut atelier de facut noduri. Copiii s-au descurcat foarte bine, reusind sa faca optul dublu chiar legati la ochi, iar semicabestanul cu o singura mana! Dupa-amiaza s-a incheiat cu un Talent Show filmat live pe pagina de facebook!

Iata pozele de astazi:

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s