Academia Joyful Teaching

TabereCuSuflet0161Hai cu noi in Horă este o asociatie care se ocupa de educatia copiilor, prin instruirea profesorilor. In perioada 9-13 iulie, la Coltesti – Rimetea, jud Alba, va avea loc a treia editie a Academiei de Vara “Joyful Teaching” – un eveniment educational sub patronajul ambasadei Belgiei si sustinut prin programul Edu WeCare.

Comuniat de Presa

Asociaţia Hai cu noi în Horă a deschis procesul de înscriere pentru învățători din școală primară și consilieri școlari la Academia de vară. La a treia ediție a proiectului vor participa 24 învățători şi consilieri şcolari. Atelierele de dezvoltare personală se vor desfășura în perioada 9-13 iulie 2018, în Coltesti – Rimetea (Alba Iuia).

Dupa sucesul enorm al anilor trecuti, lansăm astăzi open call-ul, invitând candidații să ne trimită dosarul lor de înscriere până la data de 11 iunie. Cele 24 locuri vizează participarea oamenilor motivați din toata tara. Procesul de selecționare va fi unul riguros,” indică Ilse Baekelandt-Luyten, soția ambasadorului Belgiei în România şi Preşedinte Onorific al Asociației Hora. “Avem nevoie de învățători şi consilieri care sunt extrem de motivați, care au experiență dovedită în implicarea socială şi care au o înțelegere optimă a limbii engleze, întrucât workshop-urile vor fi susținute în limba engleză de câtre traineri străini. Ne dorim ca proiectul nostru să aibă impact direct asupra comunității – căutăm lideri/facilitatori care, după săptămâna petrecută, să dea mai departe în mediul lor cotidian abilitățile, deprinderile nou dobândite”

Hora lucrează sub patronajul Ambasadei Belgiei în România, cu sprijinul Ministerului ale educatiei şi Institutului de Ştiinte ale Educației.

Pentru ca informația transmisă în cadrul sesiunilor de lucru să fie practică, aplicată, Hora a invitat la Coltesti 3 traineri din Academia Educațională din Belgia, specialiști în predare de cursuri de dezvoltare personală adresate învățătorilor, profesorilor.  “Programul de dezvoltare personală desfașurat pe durata celor 5 zile ale Academiei de vară este adaptat nevoilor cadrelor didcactice și ale consilierilor,” explică Bruno Van den Bossche, General Manager al Academiei Educaționale.

Trainerii belgieni vor lucra pe 3 teme care au dat rezultate foarte bune la învățători şi consilieri din restul Europei: grijă față de sine (echilibrul dintre capacitatea de a prelua probleme altora şi poverile pe plan individual), acceptarea sinelui (inclusiv a momentelelor de eşec) şi cunoaşterea copilul interior. Sesiunile plenare dezvoltă teme ca dans şi mişcare,  poveşti şi arhetipuri, sunet şi voce. Tehnicile de lucru sunt conştientizarea, respiraţia, lucrul cu corpul, modelaj în lut, creioane colorate şi vopsea, teatru improvizațional şi jocuri.

“Carmeuse este o companie care isi doreste sa contribuie la o lume mai buna. Prin implicarea noastra in programe de dezvoltare personala si profesionala sustinem dezvoltarea sistemului de invatamant intr-o directie sustenabila, incurajand participarea cadrelor didactice si a consilierilor scolari din comunitatile unde Carmeuse opereaza. Este al treila  an in care continuam parteneriatul cu Asociatia Hora si credem in impactul pe termen lung al acestui program”,  confirmă Lorena Felder, responsabil Carmeuse Foundation în România, si unul dintre sponsori cei mai importanti ai Academiei de vară Hora.

“Cursul de formare Joyful teaching m-a convins pentru a treia oara prin tematica inovativă pentru contextul educațional românesc, prin calitatea formatorilor, prin seriozitatea partenerilor români care îl implementează, prin frumusețea locațiilor unde este desfășurat, prin utilitatea lui la nivel profesional și personal,” zice Speranţa Ţibu, coordonator departament Consiliere și management educațional, Institutul de Științe ale Educației București.

Coltesti este un sat superb in judetul Alba Iulia. Coltesti oferă Conacul Secuiesc, unde vor fi cazati participantii si unde vor avea loc sesiunile de lucru.

Cei 24 de participanți vor fi subiecții unui program de  follow-up intensiv, program inițiat și susținut de Hora pe parcursul anului şcolar care urmează. Academia de vară este o inițiativă pe termen lung, Hora planificând sa visiteze fiecare an o alta regiune din Romania.

Asociația Hai cu noi în Horă este o organizație non guvernamentală română care oferă cursuri de  dezvoltare personală pentru învățători şi consilieri şcolari, proiecte derulate în colaborare cu  specialişti din străinătate. Academia de vară aduce participanții mai aproape de rădăcinile lor, atelierele de lucru desfășurându-se numai în locuri cu sens, ca Izvoare. Asociația Hai cu noi în Horă lucrează sub patronajul Ambasadei Belgiei în România, în colaborare cu Ministerul ale Educatiei si Institutul de Ştiinte ale Educației, Centele Judeţene de Resurse şi Asistență Psihipedagogică (CJRAE). Hora este sponsorizată de către Absolute Jobs, Bekaert, Carmeuse Romania, Cegeka, Dacris, FinderFinancials Romania, H.Essers Romania, Ronde Tafel Mechelen, Samdam. Hora colaborarează cu Educatieve Academie.

Sursa: D-na Charlotte van den Abeele, fondatoarea Asociatiei Hai cu noi în Horă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s